otrdiena, 2009. gada 22. septembris

Skaņu aparatūra

Nupat ieslēdzu dzīvoklī siltumkatlu. Un dažas minūtes vēlāk uzzināju, ka šī bija pirmā rudens diena. Nevaru nevienu iepriecināt - man iet dikti interesanti un mūzika arī ir ļoti interesanta!

Uzskatu, ka varam būt tikai laimīgi, ka ir tādi "Kings Of Convenience". Divi, tempermentā un raksturos atšķirīgi bērnības draugi, kuri tomēr ik pa mirklim atkal satiekas un kopā uzspēlē. Un redz kā, Erlenda teiktais, ka jauns albums būs jāgaida ļoti ilgi, nav piepildījies.
Mums pret viņiem drīkst būt lielas prasības. Piemēram, gara acīm redzu šī albuma recenziju ikvienā Latvijas vadošajā portālā, kurā kritiķi apcer abu jaunskungu nespēju sacerēt jaunas, unikālas melodijas. Taču "Decleration of Dependance" ir kā jauka tikšanās ar veciem draugiem, no kuriem es, piemēram, negaidu jaunus, grandiozus hītus, kurus varētu nogalināt saldu Holivudas melodrāmu skaņu celiņi, negaidu popmozas orķestrācijas, žanru kolāžas vai muzikālus apvērsumus. Jo esmu pārliecināts, ka "Bergenas puiku" mūziku tās cienītāji uztver ļoti emocionāli un tos, kuri to vēlēsies, šis albums emocionāli sagraus un uzlādēs vienlaikus.


Sufjans Stīvenss ir sarakstījis baletu, simfoniju, mūziku filmai, ... Kā vienmēr, kaut ko ļoti interesantu un negaidītu. 40 minūšu abstraktā instrumentālā opusa vidū pēkšņi orķestri sāk pārklāt IDM ritmi, bet jau pēc trim minūtēm viss ir atpakaļ vecajās sliedēs.



Ultimate "Guilty Pleasure" of the year has landed! Ir tikai divas iespējas - vai nu sliktas sēnes ir ēdis Tiesto vai arī "Sigur Ros" solists Jonsī! Iznākums ir tik grandiozi atbaidošs, ka baidos uz zemes nav tik lielas tehno arēnas, kurā ar šo abu dižgaru kopdarbu kāds uzdrošinātos atklāt dīdžejsetu...
Ja nu vienīgi Ogres estrāde...
Tiësto feat Jónsi - Kaleidoscope by lucidpr

Ja tavā, jebkāda formāta mūzikas kolekcijā ir kaut kas no Konora ("Bright Eyes") un Džima ("My Morning Jacket") līdzšinējiem darbiem, vilties folka monstru pirmajā albumā nebūs iespējams. Ja vēl tev patīk arī "M. Ward" daiļrade (ne gluži mana tējas krūze), šis tev ir jāklausās visu rudeni daudz un skaļi! Interesanti, ka supergrupa "Monsters Of Folk" dibināta daudzus gadus iepriekš, un, lieku roku uz sirds, līdz šī gada augustam neko par to nebiju dzirdējis, kaut divu grupas dalībnieku daiļradi vērtēju ļoti augsti!


Pasaules labākā dzīvā grupa, kas pirms dažiem gadiem ar skaņu plati "At War With Mystics" noslēdza triloģiju par dzīves jēgu, robotiem, sportu, mīlestību, asinīm un kosmosu, šoruden atgriežas ar dubultalbumu "Embryonic". Vakar es to noklausījos Stīvena Kolbēra mājas lapā, taču šodien vairs neatradu... Smags skaņu un noskaņu uzbrukums 80 minūšu garumā, kurā Karena O ("Yeah Yeah Yeahs") atdarina dzīvniekus, Deivs Frīdmens būvē kosmosa kuģi un Koins dzejo par attiecībām. 90% Latvijas iedzīvotāju šeit dzirdamais atgādinās putekļsūcēja vai veļasmašīnas trokšņus, kas gan ne mirkli nemazinās "The Flaming Lips" psihodēlijas iedarbību un kvalitāti!
The Flaming Lips "I Can Be A Frog"



Berlīnes eksperimentētāji brāļi Lipoki vienā grupā ar Ludoviko Einaudi... "Whitetree" albums "Claudland" iznācis jau martā, bez skaļas reklāmas un publikas ovācijām. Daži tā skaņdarbi apstādina laiku un līdz ar to arī citus, kā pēkšņi izrādās, gaužām nesvarīgus procesus...


Pagājušajā piektdienā spēlēju Jelgavas klubā "POST", kas, starp citu, interjera ziņā ir skaistākais klubs, kurā jebkad esmu uzstājies... Tur arī pirmo reizi izmēģināju "Fake Blood" jaunāko singlu "I Think I Like It", kas, bez garas iedziļināšanās un liekvārdības, ir viens no gada skaistākajiem disko skaņdarbiem!

Savukārt sestdien, pirmo reizi mūžā biju Tartu. Un pirmo reizi mūžā spēlēju diskotēku "ārzemēs"... Vakaru Genialistide klubā ievadīja trīs grupas. Divas no tām nebija nekas īpašs, taču Everta un drakonu laikā, es novērsos no leptopa un ar lielāko prieku noklausījos puišu uzstāšanos. Vakara beigās, pēc daudzu A Le Coq alu likvidēšanas, viņiem ieteicu sadedzināt visus "Radiohead" albumus... Varbūt tā nevajadzēja darīt (zēni apvainojās), jo talantīgāku igauņu grupu es tomēr nekad neesmu dzirdējis. Gaidam albumu un gaidam viņus Rīgā!
Ewert And The Two Dragons - The Hills Behind The Hills

...un Ziemassvētki šogad sāksies ātrāk kā citus gadus un būs daudz jaukāki. Jo Bobs Dilans ir ierakstījis Ziemassvētku dziesmu albumu, kura ienākumus viņš ziedos dažādām labdarībām. Un Dilanu aizskart drīkst tikai pats Dilans! Tā kā šššššššššš... Un priecīgus Ziemassvētkus!

4 komentāri:

  1. pavisam jauki.
    Tagad lielais smaids sejā.
    daudz labas mūzikas.
    skaisti skaisti skaisti. :)))

    elina.b.

    AtbildētDzēst
  2. uh, paldiea par igauņiem, iedvesmoja iet paklausīties šos dzīvajā.

    I think I like it
    gardums nr. 2

    AtbildētDzēst
  3. ar nožēlu skatos, kā tuvojas Kings of Convenience koncerts Stokholmā 3.oktobrī, bet saprotu, ka iespējas vēl būs.

    paldies par lielisko listi - izbaudu!

    dC.

    AtbildētDzēst
  4. Colbert Report, yeah, patīk? ;)

    AtbildētDzēst